Kuukauden suunnittelija: Maarit O

Kuukauden suunnittelija: Maarit O

Kuka on neulesuunnittelija Maarit O?

Olen Maarit, pääkaupunkiseudulla asuva, eri kieliä rakastava neuloja. Perheeseen kuuluu mies ja lapsi. Olen lisäksi kääntäjä, kirjoittaja, yrittäjä, sisällöntuottaja eli teen myös vähän kaikkea muutakin neulesuunnittelun lisäksi. 

neulesuunnittelija maarit o

Kauanko olet neulonut ja milloin aloit itse suunnitella neuleita?

Olen neulonut jossain määrin koko ikäni, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Neuloin ja virkkasin lapsena barbeille vaatteita ja jotain asusteita ,ja omistin lisäksi barbien neulekoneen. Yläasteella valitsin käsityöt valinnaiseksi ja silloin neuloimme villapaidan.

Kun asuin Lontoossa kolmekymppisenä, muistan, kun löysin kaupasta todella suuren lankakerän, ehkä 500 g – 1000 g kokoisen, ja neuloin siitä kaulahuivin Lontoon hyiseen syksyyn.

Kunnon neuloosi iski vuonna 2020, osittain maailmantilanteen vuoksi, mutta myös osittain pikkulapsiarjen ja muiden juttujen seurauksena. Ensimmäisen ohjeen julkaisin vuonna 2020, sitä ennen olin kirjoittanut ohjeita pöytälaatikkoon ja miettinyt niiden julkaisua. 

Miten kuvailisit tyyliäsi sukkasuunnittelijana ja miten tyylisi on syntynyt?

Helppoja kirjoneuleita, palmikoita, pitsiä, lasten sukkia. Tykkään väreistä ja kirjoneuleeseen on helppo neuloa räväköitäkin värejä.

Tyylini on oikeastaan se, mistä pidän neulomisessa eli kirkkaista ja vaaleista väreistä, palmikoista, lasten sukista, vaihtelevuudesta. En oikeastaan koskaan neulo maanläheisillä väreillä, koska mielestäni maailma tarvitsee enemmän värejä.

Neuletyylini lähtee myös intuitiosta ja kun saan jonkin idean, lähden toteuttamaan sitä. Kaikki ideat eivät kuitenkaan näe aina päivänvaloa tai näkevät sen myöhemmin, kun sama idea tulee toiste luokseni, vaikka eri muodossa.

Ideat saattavat tulla lähes mistä vain: arjesta, jostain tavaroista, muodoista, pehmoleluista, luonnosta, ajatuksesta… Uskon, että neuletyylini hakee vielä vähän muotoaan. Tykkään myös vaihtelevuudesta, eli tykkään suunnitella esimerkiksi eri neuletöitä (sukat, lapaset, pipot) ja eri tekniikalla neulottuja neuletöitä.

värikkäitä raitasukkia

Mikä on ollut hienoin tai mieleenpainuvin hetki suunnittelijan urallasi?

Olen suunnitellut vasta aika vähän aikaa, mutta tähän mennessä jännittävintä on ollut mallin päätyminen Fazer x Novita -lehteen sekä Novitan verkkosivuille.

Mitä tavoitteita tai unelmia sinulla on suunnittelijan urasi suhteen?

Oma verkkokauppa, kirja, villeimpienkin ideoiden toteuttaminen, ohjeiden saaminen käsityölehtiin, isompien neuletöiden suunnitteleminen, omien ohjeiden kääntäminen eri kielille. Kaikki kuitenkin aikanaan! Aion tehdä tätä niin kauan, kun tunnen hyvää fiilistä ja flowta neulesuunnitteluun.

Mikä on suosikkitekniikkasi tai vinkkisi sukkien neulontaan?

Palmikot, vaikka löydän itseni myös säännöllisesti kirjoneuleen parista. Palmikoiden monipuolisuus ja kuinka kauniita ne ovat, vaikka välillä se apupuikon käyttäminen häiritsee.

Aloittelijalle vinkki sukkien neulontaan: neulo paljon sukkia. Neulomisjälki paranee neulomalla ja silloin löytää myös ne parhaat itselle sopivat jutut esimerkiksi kantalappuun. Toki netti on myös täynnä erilaisia vinkkejä ja ohjevideoita ja esimerkiksi youtubesta löytää paljon vinkkejä lähes mihin tahansa neulomiseen liittyvään.

Maarit muualla verkossa:

Neuleblogi: lankakerablogi.blogspot.com

Instagram: https://www.instagram.com/sweetsandsocks/