Kaikki artikkelit

anatominen kärkikavennus villasukkaan

Anatominen kärkikavennus, jossa kavennuset tehdään toispuoleisesti jalan muotoa mukaillen, on yksi versio nauhakavennuksesta. Tämän kärkikavennuksen muoto muodostuu siten, että kavennuksia tehdään sukan ulkosyrjässä tiheämmin kuin sisäsyrjässä.

Lue Lisää

Jouluisissa, karkkikepeistä inspiraation saaneissa lasten sukissa on kiertyvä sukansuu ja tiimalasikantapää. 

Lue Lisää

Dekkarisukkien varsi tehdään tasona ja katulampun valokiilassa näkyvä etsivän hahmo neulotaan intarsiana.

Lue Lisää

Kesäaamu-sukat neulotaan ohuesta sukkalangasta ja ne ovat ihan tavalliset, lyhyet kesäsukat – mutta jotka on viimeistelty kiinnostavilla yksityiskohdilla.

Lue Lisää

korinpohjaneule ilmainen sukkaohje

Tuhti-sukat ovat ilmavat ja lämpimät sukat, joiden löysä varsi on helppo vetää housunlahkeen päälle.

Lue Lisää

Kuka on neulesuunnittelija Heidi Jokinen? Olen 40-vuotias, Uudellamaalla asuva melko tuore neulesuunnittelija. Kanssani omakotitalossamme asuu upea mies, kaksi ihanaa alakouluikäistä tyttöä ja kaksi hyvin rakasta maatiaiskissaa. Rakastan eläimiä, kesää, metsäretkiä,…

Lue Lisää

Nauhakavennus on ehkä yksi käytetyimmistä sukan kärkikavennuksista. Tässä nyt ohje siihen tavallisimpaan versioon, jossa kavennettujen silmukoiden väliin jää kaksi silmukkaa.

Lue Lisää

Sädekavennuksella sukkaan saa kauniin tasaisen kärjen, eikä siinä tarvitse osata muita kavennuksia kuin neuloa kaksi silmukkaa oikein yhteen.

Lue Lisää

Villasukan kantapään voi neuloa monella muullakin tavalla kuin sillä koulussa opitulla. Tässä jutussa vertaillaan eri kantapäätekniikoita ja niiden sopivuutta eri projekteihin, mallineuleisiin ja jalkoihin.

Lue Lisää

Jos olet ikinä neulonut tiimalasikantapäätä, osaat varmasti myös tomaattikantapään. Tämä kantapää ei ole ehkä kovin yleisesti käytetty ja nimikin on hassun kuuloinen. Sillä viitataan kuitenkin kantapään pyöreään muotoon, sillä tämä…

Lue Lisää

10/45