Nauhakavennus sukkaan – kuvallinen ohje

Nauhakavennus sukkaan – kuvallinen ohje

Nauhakavennus on ehkä yksi käytetyimmistä sukan kärkikavennuksista. Tässä nyt ohje siihen tavallisimpaan versioon, jossa kavennettujen silmukoiden väliin jää kaksi silmukkaa (eli leveään nauhakavennukkseen). Sivuille, kavennuksien väliin jäävien silmukoiden määrää voi myös säätää saadakseen leveämmän tai kapeamman nauhakavennuksen.

nauhakavennus sukan kärkeen

Ohje:

Kavennuskrs: Neulo 1. puikon silmukat, kunnes puikolla on jäljellä 3 silmukkaa. Neulo 2 oikein yhteen ja viimeinen s oikein. Aloita 2. puikko neulomalla 1 oikein, 2 oikein yhteen takareunoista (tai tee mikä tahansa muu vasemmalla kallistuva kavennus) ja neulo puikon loput silmukat. Neulo 3. puikon silmukat, kunnes puikolla on jäljellä 3 silmukkaa. Neulo 2 oikein yhteen ja viimeinen s oikein. Aloita 4. puikko neulomalla 1 oikein, 2 oikein yhteen takareunoista ja neulo puikon loput silmukat.

Välikrs: Neulo kaikki silmukat oikein.

Toista kavennus- ja välikerroksia, kunnes puikolla on puolet alkuperäisestä silmukkamäärästä (eli jos ennen kärkikavennuksia työssä oli 12 silmukkaa puikolla, nyt jäljellä on 6 silmukkaa/puikko). Tee sitten pelkkiä kavennuskerroksia, kunnes jokaisella puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota loppujen silmukoiden läpi. Päättele langanpäät.

Alla olevassa kuvassa leveä nauhakavennus sivusta.

leveä nauhakavennus

Lue myös: Sädekavennus sukan kärkeen