Sädekavennus villasukkaan – kuvallinen ohje

Sädekavennus villasukkaan – kuvallinen ohje

Sädekavennuksella sukkaan saa kauniin tasaisen kärjen, eikä siinä tarvitse osata muita kavennuksia kuin neuloa kaksi silmukkaa oikein yhteen.

Tässä tavallisessa sädekavennuksen ohjeessa kavennuskohtia tulee sukkaan kahdeksan ja kavennuskerrosten väliin neulotaan sen verran kerroksia ilman kavennuksia kuin kavennusten väliin jää silmukoita. Kärjen muotoa on kuitenkin helppo muokata neulomalla kavennuskerrosten väliin enemmän tai vähemmän sileitä kerroksia, jos niin saat itsellesi istuvamman kärjen.

sädekavennus villasukan kärjessä

Ohje:

Jos puikoilla on epätasainen tai pariton määrä silmukoita, tee valmistelukerros ja kavenna sen verran silmukoita että jokaisella neljällä puikolla on sama, parillinen määrä silmukoita. Neulo yksi tai kaksi kerrosta oikeaa valmistelukerroksen jälkeen ennen kuin aloitat varsinaisen sädekavennuksen.

Kavennuskrs: Neulo, kunnes olet kahden silmukan päässä puikon keskikohdasta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen. (Esim. 12 s / puikko; neulo 4 s. Neulo sitten 2 silmukkaa oikein yhteen.) Neulo taas oikein, kunnes puikolla on jäljellä 2 silmukkaa, neulo 2 oikein yhteen. Toista sama jokaisella puikolla. Kerroksen aikana on kaventunut yhteensä 8 silmukkaa.

sädekavennus - kaksi oikein yhteen

Välikerrokset: Neulo väliin niin monta kerrosta oikein, kuin edellisellä kerralla jäi kavennusten väliin silmukoita. (Esim. edellisellä kavennukerroksella on neulottu yhdellä puikolla näin 4 o, 2 o yhteen, 4 o 2 o yhteen. Tee välikerroksia siis 4.)

Toista kavennuskerroksia ja välikerroksia, kunnes jokaisella puikolla on 2 silmukkaa jäljellä. Katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi. Päättele langanpäät.