Kuplaneule suljettuna neuleena

Kuplaneule suljettuna neuleena

Kuplaneuletekniikalla saa tehtyä näyttävää, kolmiulotteista pintaa ja lopputuloksena on muhkea ja ilmava neulepinta. Sen voi tehdä yksivärisenäkin, mutta kaksivärisenä siitä saa moniväristä pintaa ilman että tarvitsee kuljettaa kahta lankaa samalla kierroksella.

kuplaneule suljettuna neuleena ohje

Kuplia voi tietysti tehdä monenkokoisia, mutta näissä kuvissa kuplat ovat kolmen silmukan levyisiä ja neljän kierroksen korkuisia, ja ohjeen neule on tehty suljettuna neuleena kahdella värillä.

Kokonaisuudessaan kuplaneule menee näin – taustaväri on yläkuvassa siis oranssi ja kuplaväri sininen:

1 krs (taustaväri): neulo kaikki silmukat oikein.

2.-5. krs (kuplaväri): neulo kaikki silmukat oikein.

6 krs (taustaväri): *neulo 1 silmukka neljä kierrosta alempana olevaan silmukkaan, neulo kolme oikein*, toista *_* kierroksen loppuun (kts. kuva alla).

7 krs (taustaväri): neulo kaikki silmukat oikein.

8-11 krs (kuplaväri): neulo kaikki silmukat oikein.

12 krs (taustaväri): *neulo 2 oikein, neulo 1 neljä kierrosta alempana olevaan silmukkaan, neulo 1*, toista *_* kierroksen loppuun.

Toista kierroksia 1-12.

Sama kaaviona:

Miten sitten neulotaan neljä kierrosta alempaan silmukkaan? Kaksivärisessä kuplaneuleessa oikea silmukka on helppo löytää, koska se on ensimmäinen värillä 1 neulottu silmukka.

Anna silmukan purkautua neljän kierroksen verran.

Poimi neljäs (eli ensimmäinen valkoinen silmukka) ja neulo se niin, että haet langan puikolle purettujen kierrosten langanjuoksujen alta.

Ja se on juurikin noin helppoa. Seuraavat kolme silmukkaa neulotaan normaalisti oikein.

Älä lannistu, jos kuplat eivät heti näytä kuplilta – pinta alkaa muodostua ja näyttää hyvältä muutaman kuplarivin jälkeen.