Avainsana-arkistot: kantapää

Villasukan kantapään voi neuloa monella muullakin tavalla kuin sillä koulussa opitulla. Tässä jutussa vertaillaan eri kantapäätekniikoita ja niiden sopivuutta eri projekteihin, mallineuleisiin ja jalkoihin.

Tomaattikantapää

Jos olet ikinä neulonut tiimalasikantapäätä, osaat varmasti myös tomaattikantapään. Tämä kantapää ei ole ehkä kovin yleisesti käytetty ja nimikin on hassun kuuloinen. Sillä viitataan kuitenkin kantapään pyöreään muotoon, sillä tämä

kiilakantapää

Sanotaan tätä kantapäätä kiilakantapääksi, koska emme tiedä sille oikeaa, vakiintunutta nimeä. Tekniikka tässä kantapäässä on sama kuin vaikkapa kiilapeukalossa, jota usein lapasten neulonnassa käytetään. Tässä esimerkissä kantapää on tehty 48

kiilakavennukset sukan pohjassa

Joskus mallineuleesta johtuen – tai ihan muuten vain – halutaan tehdä kiilakavennukset sukan sivujen sijaan sukan pohjassa. Tässä jutussa on ohjeet kavennusten tekemiseen mille tahansa silmukkamäärälle.

vahvistettu kantapää

Vahvistettu kantapää on ehkä se kaikista käytetyin kantapää tavallisissa suomalaisissa villasukissa. Se opetetaan useimmille koulussa, joten se on monelle tuttu.

villasukan ohje kiilakavennukset

Oletko neulonut villasukat viimeksi koulussa? Tai ehkä olet vuosia sitten neulonut, mutta nyt kaipaat hieman muistin virkistystä ja helppoa sukkaohjetta, josta aloittaa uudelleen? Tässäpä se nyt tulee – aivan tavallisen villasukan ohje.

silmukoiden poimiminen kantalapun reunasta

Lappukantapään neulomisessa on yksi murheenkryyni yli muiden: silmukoiden poimiminen kantalapun reunasta niin, että neuleeseen ei jää rumia reikiä. Usein sukkaohjeissa neuvotaan nostamaan silmukat lapun reunasta ja neulomaan ne kiertäen, eli takareunasta, mutta mitä jos sillä tekniikalla ei onnistu saamaan omasta mielestään riittävän siistiä jälkeä?

ranskalaisen kantapään kantalappu ja kavennukset

Ranskalainen kantapää on yksi versio lappukantapäästä: se on vähän perusmallia pyöreämpi ja antaa hiukan erilaista ilmettä perussukalle. Lue vinkit onnistuneeseen ranskalaiseen kantapäähän!

Tiimalasikantapää on usein se, jota kokeillaan, kun lappukantapäitä on neulottu kyllästymiseen asti. Kuvalliset ohjeet ja muutama vinkki, miten ongelmat voi välttää.

jälkijättöinen kantapää

Jälkijättöinen kantapää (afterthought heel) on helppo tapa tehdä kantapää, ja se toimii yhtä lailla varresta varpaisiin kuin toiseenkin suuntaan neulottaessa. Parhaimmillaan se on silloin, kun neuloo sukkia raidoittuvasta tai monivärisestä

10/10